Одали смо пошту оснивачу „Привредника“ Владимиру Матијевићу

Од  07. септембра 1929. године на Новом Гробљу у Београду, у Алеји великана  почива велики човек српског рода,  хуманиста,  добротвор и оснивач „Привредника“  Владимир Матијевић.

Сваке године,  од 1993,  од реоснивања у Новом Саду, стипендисти и руководство Фондације обележавају годишњицу смрти и одају дужно поштовање човеку без чије идеје и дела „Привредник“ неби постојао…

И ове јесени,  26. септембра у  11 часова – у складу са свим препорукама и поштовањем мера за време пандемије вируса COVID-19, организовали смо достојанствено обележавање помена Владимиру и Паулини Матијевић.

Дела остају столећима иза човека,  његовим следбеницима, новим генерацијама да сведоче о његовој величини и значају у времену у коме је живео.
Следећи идеју и рад Владимира Матијевића, велики људи данас помажу Фондацију „Привредник“, дарујући и делећи – они омогућавају да се лакше школују нове генерације питомаца и штићеника, из различитих крајева где живи српски народ. Хвала њима, а неизмерно хвала Владимиру Матијевићу.

Обележавању су присуствовали садашњи и бивши питомци и чланови руководства Фондације „Привредник“, који су запалили свеће, положили цвеће и одали пошту оснивачу дуговечне Фондације,  о чему сведоче и фотографије.