Питомци код Градоначелника

Уочи Нове Године, питомци Фондације ,,Привредник“ су, у знак захвалности ,посетили Градоначелника Новог Сада, господина Милоша Вучевића.

У петак, 27. децембра 2019. Градоначелник је у свечаној сали Градске Куће, у 11 часова, примио 50 питомаца Фондације ,,Привредник“, који су изразили жељу да се у име свих стипендиста захвале Граду Новом Саду и Градоначелнику лично на вишегодишњој помоћи, подршци и разумевању свих активности Фондације.

У свом обраћању Милош Вучевић је истакао значај подршке талентованим, вредним и успешним средњошколцима и студентима, који су стипендисти ,,Привредника“. Нагласио је улогу и значај њиховог останка у земљи након завршених студија, у време изграђивања каријере и професионалног напретка, свестан важности помоћи и улагања државе у њихово образовање, јер како је истакао – они су будућа интелектуална елита и узданица нашег друштва.

Управитељ Фондације проф. др Јова Радић је у свом обраћању првенствено захвалио Градоначелнику лично и Граду Новом Саду на вишегодишњој финансијској подршци. Говорио је и о ширењу Фондације ,,Привредник“ на све етничке просторе где живи српски народ, као и о плановима у предстојећој 2020. години.

У свечаној и опуштеној атмосфери, након службеног обраћања, Градоначелник је уз коктел разговарао са питомцима о различитим темама које се односе на њихово образовање и друге сфере активности младих и успешних.