Kolaž slika sa pomena

У знак сећања на свог оснивача Владимира Матијевића

Као и сваке године, од када је Владимир Матијевић сахрањен у Алеји великана на Новом гробљу у Београду, питомци „Привредника“ обележавају помен и још једном одају пошту великану српског друштва који је обележио својим делом почетак прошлог века, а чије дело и основно начело следи Фондација „Привредник“ и данас.

И овог, 26. септембра 2015. године поред бисте и споменика на гробу Матијевића окупиле су се генерације питомаца и штићеника, бивши и садашњи, да се у тишини, уз речи свештеника и пламен свеће, још једном захвале за све што је са супругом Паулином и сарадницима, учинио за Привредник. Дела остају столећима иза човека, његовим следбеницима, новим генерацијама да сведоче о његовој величини и значају у времену у коме је живео.
Следећи идеју и рад Владимира Матијевића, велики људи данас помажу Фондацију „Привредник“, дарујући и делећи -омогућавају да се лакше школују нове генерације питомаца и штићеника, из различитих крајева где живи српски народ.
Захвалност и сећање на Владимира Матијевића сваке године оживе генерације питомаца између два светска рата, а и нове генерације од 1993. године, међу којима већ данас постоје они који помажу неке нове генерације……. „тако се идеја великог човека наставља и живи, а племенитост и доброчинство шири“, као што је обраћајући се присутнима, поред гроба Владимира Матијевића, рекао управитељ Фондације, проф. др Јова Радић.