Посета Привредникових стипендиста Сент Андреји и Будимпешти

Фондација „Привредник“, поред стипендирања, као основне делатности – организује за своје стипендисте многе друге активности којима се унапређује образовање, упознаје културна баштина свога народа, негује традиција, формирају пријатељства и шири се мрежа „Привредника“.

Иако је био готово крај новембра месеца (22, 23. и 24. 11. 2019. године) „Привредникови“ стипендисти су, у организацији Фондације, провели леп, садржајан и вишеструко користан викенд у Мађарској.

Видели су, обишли и чули много о Србима у Мађарској кроз претходне векове, од Велике сеобе, до данашњих дана, о чему сведоче многе културно-историјске вредности из богате баштине, која је део културе и традиције српског народа у Мађарској.
Посетили су све културно–историјске тековине, знаменитости, задужбине, цркве, музеје, Српски културни центар у Будимпешти. Видели све што је кроз историју саграђено и сачувано, кроз претходне векове, а монументално сведочи о животу, раду, боравку и школовању Срба у Пешти и Сент Андреји.

Чак су и временске прилике ишле у корист наше културно едукативне екскурзије, па прелепе фотографије у позну јесен сведоче и говоре више од речи…а све виђено у Мађарској ће читавој групи остати у лепом сећању, оплемењеном новим познанствима и пријатељствима.