Свечани пријем 23. генерације стипендиста Фондације „ПРИВРЕДНИК“

Као и сваке године, од када делује са седиштем у Новом Саду, Фондација „Привредник“ је и ове године у своје окриље примила нову генерацију младих, талентованих, вредних ученика средњих школа и студената. То је 23. генерација стипендиста – питомаца и штићеника – који су се својим знањем, резултатима, ванредним успесима и личним представљањем у присуству родитеља – изборили за своје место у дуговечној и историјски значајној Привредниковој породици.
Свечаном пријему, који је одржан у Градској кући у Новом Саду, 18. новембра 2016. године, у 17 часова, присуствовали су Министар Владе Републике Србије Александар Вулин, председник Владе Војводине, Игор Мировић, градоначелник града Новог Сада Милош Вучевић , ректор Универзитета у Новом Саду, проф. др Душан Николић и други угледни гости и поштоваоци „Привредника“ из привреде, образовања, културе, као и донатори Фондације и чланови њеног руководства.
Најзначајнијим донаторима и гостима се, у име „Привредника“ захвалио управитељ, проф. др Јова Радић, који је уручио захвалнице. Свим присутним гостима, донаторима, сарадницима, пријатељима „Привредника“ и стипендистима пригодним речима се обратио председник Извршног одбора Фондације, Његово Високо Преосвештенство Митрополит загребачки и љубљански, Господин др Порфирије.
Пригодним говором су увеличали свечаност господин Вулин, у име Владе Републике Србије, господин Мировић, који цени и подржава рад Фондације, која негује традицију и помаже образовање најквалитетнијих младих људи у земљи, а којима је материјална подршка потребна. У име Града, као домаћина и дугогодишњег донатора „Привредника“ – присутне је поздравио Градоначелник, господин Вучевић.
Свечану ноту пријему дао је културни програм у коме су учествовали, поред Хора и Оркестра гимназије „Јован Јовановић Змај“ садашњи и бивши стипендисти „Фондације“ – пожелевши тако добродошлицу у „Привредник“ новим младим члановима.